تیم سردبیری
Dr. Mansour Ghorbani
دکتر منصور قربانی در ارديبهشت ماه سال 1340 در روستاي ننج ملاير بهدنيا آمد و تحصيلات ابتدايي خود را در روستای محل تولد و دوره راهنمايي و دبيرستان را در شهرستان ملاير پشتسر گذاشت. در سال 1358 دوره متوسطه را در رشته علوم تجری به پایان رساند. وی در سال 1362 در رشته زمينشناسي در دانشگاه شهيدبهشتي تحصيلات عالي را شروع و در سال 1367 دوره کارشناسی زمينشناسي را به پایان رساند. در خرداد 1370 بهعنوان اولين فارغالتحصيل كارشناسي ارشد در شاخه پترولوژي و زمينشناسي اقتصادي از دانشگاه شهید بهشتی تهران فارغ التحصیل گردید. در بهمن 1372 تحصيل دوره دكتری را آغاز نمود و در سال 1378 مدرک دکتری در شاخه پترولوژی و متالوژنی را دریافت کرد. در همان سال بهعضويت هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي تهران درآمد و از آن زمان تاکنون در دورههاي كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتری مشغول به تدريس ميباشد.
ایشان در سالهاي 1380-1370 با طرح تدوين كتاب و سازمان زمينشناسي همكاري داشت كه حاصل آن تأليف كتابهايي در مورد زمينشناسي و ذخاير معدني ایران ازجمله خاكها و سنگهاي صنعتي، آهن، آنتيموان، آرسنيك، جيوه، مس و سرب و روي و ديباچهاي بر زمينشناسي اقتصادي ايران بود.
فزون بر مطالعات دانشگاهي و تدريس در دانشگاه، در بسياري از بررسيهاي زمينشناسي و معدني و نفتی با مؤسسات داخلي، خارجي و بينالمللي در قالب پروژههاي اكتشافي، تحقيقاتي از سال 1370 تاکنون همکاری داشته و دارد ومجری 10 پروژه پژوهشی بوده است.
حاصل اين مطالعات مستمر و پيجوييهاي اكتشافي و بازديدها از پديدههاي زمينشناسي معدني و نفتی طي بیش از 30 سال فعاليت دستاوردهایي را در برداشت كه حاصل آن تدوين 40 عنوان كتاب و بيش از 200 مقاله در رابطه با منابع طبيعي، معدني و انرژی ايران و ایران شناسی در همایشها و مجلات داخلی و خارجی و نيز تهيه و تنظيم بیش از 100 گزارش ، علمي و فني بوده است.
همچین تهیۀ چندین نفشه در سطح ملی و بین المللی و منطقه ای از جمله نقشه متالوژنی خاورمیانه، نقشۀ 1250000-1 زمین شناسی سراسر ایران، پيمايشهاي صحرايي و بازديد از منابع معدني و طبيعي زمینشناسی ايران، دستاوردهاي ديگري براي وی داشت و آن آشنايي هرچه بيشتر با فرهنگ اقوام ايراني و نقش محيط طبيعي بر ويژگيهاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي و همچنین آشنايي بهخصوص با منابع طبيعي و ویژگیهای اقلیمی و تاریخی شهرها و سرزمینهای ایران بوده است که حاصل ان یک مجموعهده جلدی ایران شناسی می باشد.
عوامل فوق و اعتقاد ایشان به پژوهش در بخش خصوصي موجب آن شد كه در سال 1381 مركز پژوهشي زمينشناسي پارس (آرينزمين) را تأسيس کرده و از دانشمندان، كارشناسان با تجربه و افراد علاقهمند به فعاليتهاي پژوهشي دعوت بهعمل آورد. اقبال با مركز پژوهشي زمينشناسي پارس (آرينزمين) همراه بود و تا كنون اين مركز فعاليتهاي چشمگيري در زمينه منابع طبيعي ايران داشته و كتابهاي زيادي را در اين راستا منتشر نموده است.
(مراجعه به سایت آرینزمین Arianzamin.com).